Medisch-Pedicure | Manicure | Huidverzorging | Voetreflexologie

Voet reflexologie

Wat is voetreflexologie

Voetreflexologie is niet alleen een voetmassage maar werkt veel dieper door in het lichaam en heeft een therapeutische functie.

Volgens de theorie van de voetreflexologie corresponderen  zones of punten op uw voet met organen en gebieden in de rest van uw lichaam. En zo kun je dus o.a. darmklachten, migraine, stress en menstruatieklachten verzachten of verhelpen door specifieke punten op de voet te manipuleren.

Als u uw voeten aanraakt of masseert kunt u voelen dat dit gedeelte van het lichaam zeer gevoelig is. En als uw voeten lekker gemasseerd worden zult u merken dat u hele lichaam in een diepe ontspanning kan komen. Dit geeft al een beetje het effect weer tussen het bewerken van de voet en het effect wat dit heeft op het hele lichaam.

Voetreflexologie is al duizenden jaren oud en wordt al tientallen jaren uitgevoerd in aziatische landen. Voetreflexologie is gebaseerd op de visie dat lichaam, geest en ziel volmaak met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.
Voetreflex is meer dan symptoombestrijding, omdat niet alleen de uiterlijke kenmerken bestreden worden.

Ziekte schuilt vaak in de manier van denken bij ervaringen en in onderdrukte en onverwerkte emoties, waardoor geleidelijk een blokkade of breuk kan ontstaan in de energievelden en/of energiebanen en daarmee in samenwerking van verschillende organen in ons lichaam.

Volgens voetreflex kunnen wij ons Lichaam geprojecteerd zien in onze voeten, onderverdeeld in zones. Door het behandelen van deze zones gaat er een stimulerende werking (energie) uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Door deze therapie is de mens in staat zichzelf te helpen, zichzelf te genezen en/of in een betere conditie te brengen. In een bewustwordingsproces van ziekte, kan de voetreflexologie een postieve bijdrage leveren aan het herstel van het natuurlijk evenwicht.

De voetreflexologie is een unieke wijze van hulp aan de medemens. Er wordt geen medische diagnose gesteld en schrijven geen geneesmiddelen voor. Wij werken slechts met twee handen en maken een energetische voetdiagnose en brengen het fysieke en het ongeziene samen door middel van impulsen op de voetzones, waardoor het verstoorde en geblokkeerde energie weer goed kan doorstromen. Door deze therapie te ondergaan geeft het lichaam bij afwijkingen en ziekte na de behandelingen zelf duidelijk symptomen aan, waardoor men gerichter de ziekte kan bestrijden bij de reguliere geneeskunde (uw huisarts).

De voetreflexoloog moet zich houden aan een beroepsgeheim en heeft een Belofte van Geheimhouding ondertekend.

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie kan worden behandeld bij onder andere:

  • Oppervlakkige klachten: klachten bij spieren, botten, huid of gewrichten zoals blessures, verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI en meer.
  • Anti-stressbehandeling helpt o.a bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen en meer
  • Orgaanklachten zoals blaasproblemen, maagproblemen longproblemen, obstipatie en meer.
  • Hormoonbehandeling: behandeling van de voetzones van alle hormoonklieren helpt om de hormoonspiegel weer in balans te brengen o.a. bij overgangsklachten, acne, menstruatieklachten, klachten m.b.t de vruchtbaarheid en meer.
  • Bij zwangerschap: evenwicht en rust gevend bij moeder/ kind. Vooral aan te raden bij naderende bevalling.

In andere culturen bestaan al heel lang inzichten die wijzen op een verbinding tussen al onze organen en bepaalde reflexpunten in ons lichaam.

Dit uitgangspunt wordt onder andere gebruikt in de voetreflexzone massage, waarbij de reflexpunten zich aan de onder-, boven- en zijkant van de voeten bevinden

Door spanning, verdriet, oververmoeidheid enz, kunnen in het lichaam blokkades ontstaan, waardoor het lichaam uit balans kan raken.
Met massage van en druk op de reflexpunten kunnen de bijbehorende organen weer in evenwicht komen en worden deze blokkades opgeheven.

Het is het lichaam zelf dat aan het werk gaat om dit te bereiken.
De reflexmassage is slechts middel en geen genezing op zich.

De behandeling wordt gegeven in een rustige sfeer met ontspannende muziek op de achtergrond,waarbij etherische olie zorgt voor een aangename geur.
Tijdens een behandeling is het prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen, bv. een lange broek die makkelijk tot over de knie kan worden terug geschoven en shirt of trui.